Home

Achtergrond 1 reactie

Opzij wil vrouw als burgemeester Amsterdam

Amsterdam moet een vrouw als burgemeester krijgen. Dat vindt althans het feministisch maandblad Opzij.

Het heeft daarom een petitie op de eigen website geplaatst die daartoe oproept. "Nog geen kwart van alle burgemeesters in Nederland is vrouw'', schrijft Opzij op de site. "En van de vier grote steden heeft er niet één een vrouw aan het roer. Amsterdam heeft zelfs nog nooit in zijn bestaan een vrouwelijke burgemeester gehad Hoogste tijd dus voor een burgermoeder in onze hoofdstad.''

De petitie staat sinds deze week online. Het tijdschrift liet woensdag weten dat inmiddels enkele honderden personen hem hebben ondertekend. Mensen kunnen ook aangeven welke vrouw de 'burgermoeder' van Amsterdam zou moeten worden. Oud-PvdA-minister Guusje ter Horst heeft tot nu toe de meeste stemmen gekregen, gevolgd door GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema. Andere mensen die genoemd worden, zijn dj Isis en actrice Nelly Frijda.

Job Cohen maakte vrijdag bekend af te treden als burgemeester van Amsterdam. Hij wil lijsttrekker voor de PvdA worden bij de Tweede Kamerverkiezingen in juni.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Gerda Verburg misschien ?????

Of registreer je om te kunnen reageren.