Home

Achtergrond 930 x bekeken

Oprichting stichting 'Foundation Dutch-Russian Livestock'

Diverse exporteurs uit de vee- en varkenssector hebben begin dit jaar de stichting 'Foundation Dutch – Russian Livestock' (FDRL)opgericht.

Deze stichting is een samenwerking van toonaangevende Nederlandse bedrijven in de rundveehouderij en varkenssector, die actief zijn op de Russische markt.

Deelnemers zijn onder andere. Barenbrug, Bles Dairies, BLGG, Cowhouse, CRV, De Heus, Denkavit, Fancom, Hendrix Genetics, Hotraco Agri, JOZ, LDL, Malino Frieskaya, Nedap Agri, Provimi, PTC+, Ronarus, De Schothorst, The Friesian, Topigs, Trioliet en Wageningen UR.

Voorzitter van het bestuur is Ate Oostra, oud Directeur Generaal LNV

De stichting wil de kansen en mogelijkheden van haar participanten op de Russische markt vergroten. Zij wil een gesprekspartner zijn voor zowel de Russische als de Nederlandse overheid op het gebied van het agrarisch beleid en daarbij de belangen van haar leden behartigen.

De deelnemers in de stichting denken gezamenlijk veel meer te bereiken dan individueel. Zowel de Russische als de Nederlandse overheid hebben aangegeven graag goede contacten met de nieuwe stichting te willen onderhouden.

De FDRL is ook een samenwerkingsrelatie aangegaan met het Livestock Expertise Centre (LEC) project in Moskou. Dat project is gericht op de overdracht van Nederlands agrarische kennis en kunde op het gebied van diergezondheid en voeding in de zuivel- en varkenssector. Het ministerie van landbouw financiert het LEC-project. Een consortium van Nederlandse bedrijven en kennisinstituten voert het uit.

De eerste vergadering van de stichting staat gepland op vrijdag 12 maart in Baarn. Sprekers zijn daar: Mariunus Overheul van de Nederlandse Landbouwraad in Moskou, en Tatiana Crooijmans, directeur van de Rabobank in Moskou. Ook de Russische ambassadeur zal op de bijeenkomst aanwezig zijn en vertegenwoordigers van het ministerie van landbouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.