Home

Achtergrond 191 x bekeken

Opnieuw bloedbad in Nigeria

Als soldaten verklede criminelen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een bloedbad aangericht onder christelijke inwoners van een dorp in Nigeria.

Zeker elf personen, voornamelijk vrouwen en kinderen, werden vermoord. Dat meldde de Nigeriaanse staatsradio woensdag. De daders zouden islamitische veehouders zijn.

Het dorp ligt in het Riyom-district, niet ver van de regio die eerder deze maand het toneel was van sektarisch geweld, waarbij meer dan honderd mensen om het leven kwamen. De deelstaat Plateau, met als hoofdstad Jos, is al jaren in de greep van geweld tussen moslims en christenen.

In de afgelopen jaren werden duizenden christenen en moslims vermoord tijdens een reeks bloedbaden. Plateau ligt in het centrum van Nigeria op de scheidslijn van het voornamelijk islamitische noorden en het zuiden, waar christenen in de meerderheid zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.