Home

Achtergrond 169 x bekeken 2 reacties

Opmerkelijke actie

De nieuwste actie van Wakker Dier is een opmerkelijke. De actiegroep wil de supermarkten er toe brengen anders met vlees om te gaan.

Het gestunt met vlees moet afgelopen zijn. Wakker Dier gaat de komende drie maanden registreren tegen welke prijzen het vlees wordt verkocht. Vervolgens wordt de supermarkt die het verst onder de prijs voor kattenvoer doorduikt aan de schandpaal genageld. Er is al langer kritiek op het gestunt van de supermarkten met vlees. De margeverdeling in de keten was enkele weken geleden onderwerp van een hoorzitting in de Tweede Kamer.

LTO en NVV wijzen er in hun lobby op dat extra welzijn voor de dieren alleen kan worden gerealiseerd door een betere prijs te betalen aan de producent. Wakker Dier pikt nu deze signalen op en schaart zich aan de zijde van de primaire sector. Zo ontstaat een nieuw en opmerkelijk front dat zich opstelt tegen de supermarkten.

Over het algemeen hebben supermarkten er een grote hekel aan als actievoerders zich rechtstreeks tegen hen richten. In de meeste gevallen wordt snel toegegeven aan de eisen om verdere negatieve publiciteit te voorkomen. Dat zal nu moeilijk gaan. Het is bijna niet in te schatten of de actie van Wakker Dier van de grond komt en wat het effect zal zijn. Het wordt interessant de komende drie maanden.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dirk

  Goede actie van Wakker Dier.
  Dat kunnen we als primaire sector mooi ondersteunen door bij de ingang van met vlees stuntende supermarketen (publieksvriendelijke) acties te houden.
  Rest ons wel de plicht om daadwerkelijk te werken aan meer dierwelzijn

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Een mooi, en duidelijk, signaal van Wakker Dier. Het is fijn dat ook een dierenbeschermingsorganisatie inziet waar de schoen wringt, en de vinger precies op de zere plek legt. Ik hoop van harte dat de boodschap door de consument wordt opgepikt en een ommekeer teweeg brengt.

Of registreer je om te kunnen reageren.