Home

Achtergrond 348 x bekeken

Oplegger van vrachtwagen kan niet remmen

Negen vrachtwagens mochten de afgelopen dagen hun weg niet vervolgen wegens technische problemen die aan het licht kwamen tijdens controles langs de autosnelwegen.

Van één truck kon de oplegger in het geheel niet remmen doordat de reminrichting niet met de trekker was verbonden, meldde het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zaterdag.

Ruim twintig vrachtwagenchauffeurs moesten ook een langere stop maken dan ze wilden, omdat ze zich niet aan de rij- en rusttijden hadden gehouden. Sommigen hadden gerommeld met controlemiddelen als de tachograaf.

In totaal werden op vier plaatsen 315 binnen- en buitenlandse vrachtwagens gecontroleerd door het KLPD, de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Er werden in totaal 121 bekeuringen uitgeschreven. Met negentien autobussen was niks aan de hand.

De controles waren van donderdag tot en met zaterdag op de A16 bij parkeerplaats Hazeldonk, de A67 op douaneterrein Venlo, de A1 bij Apeldoorn en de A4 ter hoogte van Leiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.