Home

Achtergrond 312 x bekeken

Ontwikkelingsplan 'niet in beton gegoten'

Gemeenten en de VROM-inspectie zullen nauwlettend controleren dat varkens- en pluimveehouders op 1 april een Bedrijfsontwikkelingsplan indienen bij de gemeenten.

Dat heeft minister Tineke Huizinga (VROM) vanmiddag gezegd in een debat in de Tweede Kamer. In het plan moeten boeren beschrijven hoe ze hun stallen voor 2013 emissie-arm maken, of wanneer ze hun bedrijf beëindigen.

De minister wil geen uitstel geven voor indiening van het plan, hoewel velen niet in staat zijn dat plan voor 1 april klaar te hebben. Wel zei ze dat het plan niet "als in beton gegoten" hoef te zijn. Bij het aanvragen van een vergunning kunnen boeren wijzigingen aanbrengen in het ingediende mest.

Huizinga heeft daarnaast gezegd dat de landbouwtelling niet beslissend is voor de vaststelling van het aantal dieren. Als ze door het toevallige aantal dieren op de peildatum gedupeerd worden mogen ze op andere wijze het werkelijk aantal dieren aantonen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.