Home

Achtergrond

Ontsnapte 'tunnelgraafster' aangehouden

De 35-jarige vrouw die vorige maand ontsnapte door met een lepel een tunnel onder de muur van de gevangenis in Breda te graven, is gisteravond in een woning in Helmond aangehouden.

Een woordvoerder van het landelijk parket heeft dat desgevraagd bevestigd. De Limburgse zat vast voor een dubbele poging tot moord en moet nog 21 maanden celstraf uitzitten. Het gerechtshof veroordeelde haar tot acht jaar celstraf, omdat ze tijdens een ruzie op het woonwagenkamp in Limbricht haar broer en zijn vriendin met een stiletto wilde neersteken.

Justitie riep eerder deze week via Opsporing Verzocht de hulp van het publiek in. In het tv-programma werden foto's van de vrouw getoond en haar naam genoemd. De tips die dat opleverde, hebben niet bijgedragen aan de arrestatie, aldus justitie. De politie is nog op zoek naar een persoon die de vrouw heeft geholpen op haar vlucht.

De vrouw verbleef in de woning met andere mensen, maar meer aanhoudingen zijn niet verricht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.