Home

Achtergrond 448 x bekeken 2 reacties

'Omvang markt jong rosé kalfsvlees niet in te schatten'

Het is nog niet duidelijk hoe groot de afzetmarkt voor vlees van rosé vleeskalveren over acht maanden is.

Het is wel duidelijk dat jong rosé kalfsvlees naar andere afnemers gaat dan vlees van oudere rosé vleeskalveren. Dat zei Korstiaan Mulderij, directeur Food van de kalfsvleesintegratie Alpuro Group, gisteren op een informatiebijeenkomst voor houders van rosé vleeskalveren.

Vleesexport BOS, onderdeel van de Alpuro Group, slacht al jaren rosé vleeskalveren en is begin dit jaar ook gestart met het slachten van jonge rosé vleeskalveren. Het bedrijf slacht ongeveer 1.000 rosé vleeskalveren per week. Vlees van jonge rosé vleeskalveren gaat volgens Mulderij vooral naar de institutionele markt, zoals grootkeukens voor instellingen zoals kantines, scholen, ziekenhuizen en bejaardentehuizen, in traditionele kalfsvleeslanden als Italië, Frankrijk en Duitsland. "Een lage prijs en een constante uniformiteit (O tot R- qua bevleesdheid (EUROP-classificatie) van de stukjes vlees zijn op die markten essentieel. Houders moeten bovendien uniforme koppels jonge rosé vleeskalveren leveren", legt Mulderij uit.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    boer

    Wat een onzin "consument". Er worden toch ook geen volwassen mensen of bejaarde mensen gegeten hier in Nederland of elders op de wereld.

  • no-profile-image

    de consument

    Niet normaal !, kalveren hoor je niet te eten. Je eet toch ook geen babies. Wie dit bedacht heeft moeten ze opsluiten. Kalveren horen bij hun moeder, de koe te blijven. Dit geldt ook voor lammmetjes.

Of registreer je om te kunnen reageren.