Home

Achtergrond 2 reacties

Ombudsman tegen poster ontmantelde kwekerij

De Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer wil dat de gemeente Tilburg stopt met het ophangen van posters bij panden waar een hennepkwekerij is ontmanteld.

Op de poster staat de tekst 'Hennepkwekerij ontmanteld'. Een bewoner van een dergelijk pand diende daarover een klacht in. Een woordvoerster van de Nationale ombudsman heeft dat woensdag gezegd.

In de woning van de Tilburger was in augustus 2008 een hennepkwekerij ontmanteld. Op het raam van de woning bracht de gemeente een poster aan met de tekst 'Hennepkwekerij ontmanteld'. Daarnaast werden buurtbewoners opgeroepen andere kwekerijen in de buurt te melden. De bewoner vond dat hij door de poster was gestigmatiseerd

De ombudsman was het eens met de klager. Hij vindt de poster een vorm van 'naming and shaming' en daarmee een te grote schending van de persoonlijke levenssfeer. De man is inmiddels naar een andere wijk verhuisd.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Freek

    Jaja, dus de gemeente moet gewoon wachten tot de boel in de hens vliegt om aan te geven waar die criminelen zich bevinden. Belachelijk.

  • no-profile-image

    gert

    Mocht ook niet bij huizen waar pedofielen woonden

Of registreer je om te kunnen reageren.