Home

Achtergrond

Obama smeekt om stemmen voor zorgstelsel

De Amerikaanse president Barack Obama heeft gisteren een bewogen oproep gedaan aan het adres van volksvertegenwoordigers om ,,te helpen het stelsel te maken''. Vandaag buigt het Huis van Afgevaardigden zich over cruciale hervormingen van de gezondheidszorg.

De Amerikaanse politiek worstelt al decennia vruchteloos met de kwestie. "Laten we dit regelen, doe dit niet voor mij, maar voor het Amerikaanse volk'', zei Obama. Hij sprak tot zijn partijgenoten. Sommigen twijfelen aan de hervormingsplannen terwijl de Republikeinse oppositie er tegen is. Obama bezocht zaterdag zelf het Capitool (parlementsgebouw) om afgevaardigden over te halen de hervormingen te steunen.

De Verenigde Staten kennen geen algemene ziektekostenverzekeringen. Daardoor zijn naar schatting ruim 35 van de driehonderd miljoen Amerikanen en negen miljoen inwoners die geen Amerikaanse staatsburgers zijn, onverzekerd. In het land wordt echter veel meer uitgegeven aan gezondheidszorg dan in veel andere rijke landen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.