Home

Achtergrond

OM Aruba gelooft verklaring Joran niet

Het Openbaar Ministerie (OM) van Aruba vindt de jongste verklaring van Joran van der Sloot over de verdwijning van Natalee Holloway ongeloofwaardig.

Dat maakte het OM van het Antilliaanse eiland vandaag bekend.

De band met de verklaring van Van der Sloot, die afgelopen zondag door RTL5 werd uitgezonden, was naar nu blijkt al op 31 augustus vorig jaar in het bezit van het OM. De verklaring is uitgebreid onderzocht door een team van Arubaanse politiemensen en Nederlandse deskundigen, onder wie deskundigen van het forensisch instituut NFI. De verklaring van Van der Sloot bleek op een aantal essentiële onderdelen onjuist, aldus het OM Aruba.

Van der Sloot verklaarde op de video dat Holloway door een ongeluk om het leven is gekomen. Zij zou cocaïne hebben gebruikt, van het balkon zijn gevallen en op slag dood zijn geweest. Daarna zou Van der Sloot haar lichaam met een vriend in een moeras hebben gedumpt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.