Home

Achtergrond 343 x bekeken

Noodfonds open voor Franse stormschade

De Franse minister van landbouw Bruno Le Maire heeft het fonds voor landbouwcalamiteiten opengesteld voor boeren die zijn getroffen door de zware storm van afgelopen weekend.

Volgens de boerenkoepel FNSEA is de schade in veel regio’s enorm, zowel onder het vee als bij akkerbouwgewassen. De storm heeft in Frankrijk minstens 48 slachtoffers geëist maar dat aantal kan nog oplopen.

Le Maire heeft de prefets, de regionale overheden, gevraagd zo snel mogelijk van geval tot geval de schade op te maken. ‘"Op basis van die schattingen ben ik bereid het Fonds toestemming te verlenen om de geleden schade te vergoeden. Dat Fonds heeft één groot voordeel, ik kan de uitkeringen met onmiddellijke ingang vrijgeven,’" aldus de minister.

Hoeveel boeren schade hebben opgelopen en hoeveel is nog verre van duidelijk. De storm heeft vooral huisgehouden langs de Atlantische kust in streken waar zich veel veeteeltbedrijven bevinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.