Home

Achtergrond

Nog veel handel bedreigde dieren op internet

Op Nederlandse websites worden nog steeds bedreigde dieren en producten van bedreigde dieren verhandeld.

Dat blijkt uit een rapport van de International Fund for Animal Welfare (IFAW) dat vandaag is gepubliceerd. Handel in bedreigde dieren is verboden.

De Nederlandse tak van het dierenwelzijnsfonds zocht zes weken op het web en vond op negen Nederlandse websites 522 aanbiedingen van bedreigde dieren of producten van bedreigde dieren. In 73 procent van de gevallen ging het om ivoor.

Op zo goed als alle grote verkoop- en veilingsites in Nederland is verboden handel aangetroffen. De meeste producten werden verhandeld op marktplaats.nl, de grootste Nederlandse handelssite. Marktplaats heeft het rapport gezien en gaat volgende week in gesprek met het IFAW Nederland om een oplossing te zoeken voor dit probleem.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.