Home

Achtergrond

Nog geen gedragscode drankenproducenten

Niet alle producenten van dranken willen stoppen met het maken van reclame voor kinderen tot twaalf jaar.

Dat zei directeur Jouke Schat van brancheorganisatie FSW bij de presentatie van het onderzoek 'Wat drinkt Nederland'.

Eerder is geopperd in de Levensmiddelenkrant dat vooral zuivelproducenten tegen zijn. Juist deze partijen verkopen relatief veel producten aan kinderen onder de twaalf. Schat geeft zelf geen commentaar over welke partijen dwarsliggen.

FrieslandCampina maakt uit eigen beweging al geen reclame gericht op kinderen onder de zeven jaar. De zuivelindustrie heeft volgens de Nederlandse Zuivel Organisatie met de brancheorganisatie voor de levensmiddelenindustrie FNLI afgesproken om terughoudend te zijn met reclame voor kinderen tot twaalf jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.