Home

Achtergrond

'Nieuwjaarsdode Rotterdam begon vechtpartij'

De 26-jarige man die tijdens de jaarwisseling in Rotterdam na een klap om het leven kwam, is de vechtpartij begonnen.

Dat beweerde althans de advocaat van Brayner B. (30) vandaag. Hij wil dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt of het slachtoffer onder invloed was van drank of andere verdovende middelen. De rechtbank in Rotterdam besloot dat dinsdag toe te staan tijdens een pro-formazitting.

Ook mag de advocaat drie getuigen van het incident horen. De raadsman vindt dat nodig omdat hij vermoedt dat op nieuwjaarsnacht sprake was van een ongeval, waarbij het slachtoffer het geweld begon.

De 26-jarige Rotterdammer werd tijdens de jaarwisseling mishandeld op de Coolsingel, in het centrum van zijn woonplaats. Hij en B. kregen ruzie, die uitliep op een handgemeen waarbij de Rotterdammer een klap tegen zijn hoofd kreeg en zwaargewond raakte. Hij overleed later in het ziekenhuis. Volgens B. werd hij tot twee keer toe aangevallen door het slachtoffer. Uit zelfverdediging zou hij zijn aanvaller hebben gestompt.

De drie toegewezen getuigen golden enige tijd als verdachten en beriepen zich daarom in eerste instantie op hun zwijgrecht. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt B. van mishandeling met de dood tot gevolg en niet van doodslag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.