Home

Achtergrond 236 x bekeken 1 reactie

'Nieuwe ouderen' stagneren woningmarkt

'Nieuwe' ouderen zijn meer en meer geneigd om zo lang mogelijk in hun (ruime eengezins)woning te blijven wonen.

Dat kan op de kortere termijn aanleiding geven tot verminderde doorstroming en een zekere stagnatie op de woningmarkt. Dat schrijft minister Eimert van Middelkoop (Wonen) aan de Tweede Kamer op basis van het onderzoek Senioren op de woningmarkt. Naar verwachting van de onderzoekers lost dit effect op iets langere termijn weer op.

Senioren op de woningsmarkt is dinsdag naar de Kamer gestuurd.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rikie van Amelsfort

    Hoe zou dat komen? Zou het er ook mee te maken kunnen hebben, dat het woningaanbod niet aansluit bij de vraag van die senioren. Wij hebben vanaf 1995 6 jaar actief gezocht en aan allerlei bellen getrokken om de woning gebouwd te krijgen die wij wensten. Sinds 2001 werk ik (als vrijwilliger) 3 dagen per week om de door senior gewenste woning van de grond te krijgen. Als de markt eerder naar de woonconsumenten geluisterd had en niet het wonen voor senioren had geassocieerd met het wonen in een 3 kamer flat met klein balkon, dan had de woningmarkt nu niet zo op slot gezeten. Medioren zijn vaak goed opgeleid, hebben een goed pensioen en wonen riant in een grotendeels afbetaald huis. Velen van hen willen wel verhuizen, maar stellen wel eisen!!! Mag dat?

Of registreer je om te kunnen reageren.