Home

Achtergrond 483 x bekeken

Nieuwe narcissen ogen goed

Het sortiment narcissen wordt nog altijd breder.

De veredeling spant zich in om nieuwe vormen en kleuren te introduceren, hetgeen goed lukt als men de inzendingen voor de bloemenkeuringen bekijkt.

Veel nieuws en producten die op het eerste gezicht mogelijkheden hebben om het op de markt goed te doen. Zoals de grote witte Narcissus 'Genève' van de firma P. Pouw en Zn., die ook de grootkronige Narcissus 'Braga' showt. Hein Meeuwissen toont een goede pot met Narcissus 'Sjors'. Deze zachtgele cultivar komt oorspronkelijk uit de stal van Van Eeden en er wordt aan gewerkt om het nu nog (te) kleine areaal uit te breiden.

Narcissen ook van J.S. Pennings die onder andere de witte N. 'My Story' naar de keuring bracht. Een narcis die zowel als pot- en als snijnarcis goed is te gebruiken. René Zijerveld zette een pot met de prachtig bloeiende, aparte Arisaema nepenthoides in de keuringszaal en Dix Export BV potten met prachtig bloeiende Iris reticulata 'Spring Time', 'Clairette' en 'Gordon'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.