Home

Achtergrond

Nieuwe collectie historische narcissen in Limmen

De Hortus Bulborum in Limmen heeft een nieuwe collectie van historische narcissen.

De collectie is geschonken door Carlos van der Veek (van Fluwel uit Burgerburg) en omvat 150 soorten narcissen met historische waarde. Ze zijn dit voorjaar voor het eerst te zien op de tuin, die vanaf 6 april voor het publiek is geopend. Daarnaast is de collectie hyacinten uitgebreid met twaalf soorten die belangeloos beschikbaar zijn gesteld door hyacintentelers. De teller van deze deelcollectie staat daarmee op 130.

De collectie voorjaarsbolgewassen is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Van zo’n 2.500 naar een kleine 4.200 verdeeld over de verschillende soorten. De tulp maakt van oudsher, met inmiddels meer dan 2.600 cultivars en species, het leeuwendeel uit van deze bonte verzameling lentebloesems. Ook de 150-ste verjaardag van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor de Bloembollencultuur (KAVB) en de 25ste verjaardag van Museum De Zwarte Tulp in Lisse gaan niet aan de Hortus voorbij.

De drie instellingen organiseren samen elk op hun eigen en locatie een tentoonstelling waarin het bollenvak (of een aspect ervan) centraal staat. In de Hortus zal een mini-tentoonstelling gewijd zijn aan de Darwin-tulp. De Hortus Bulborum beschikt over een collectie van 215 soorten Darwins, die uniek is in de wereld.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.