Home

Achtergrond 174 x bekeken

Nieuwe burgemeester voor Madurodam

Madurodam heeft een nieuwe burgemeester.

De Haagse wethouder Sander Dekker installeerde dinsdag de 17-jarige gymnasiast Piebe Koster als burgervader van de miniatuurstad. Dit gebeurde tijdens een 'zitting' in de Haagse Raadszaal, waarin dinsdag ook de Jeugdgemeenteraad van Madurodam werd geïnstalleerd.

Het nieuwe gezicht van de Haagse toeristenattractie omschreef 'zijn' stadje als "een stad met een glimlach, zonder ziekenhuizen, graffiti of hondenpoep''.

De bijna twee meter lange Koster keek in zijn eerste toespraak als burgemeester vol vertrouwen vooruit. Ook benadrukte hij het maatschappelijk belang van het Steunfonds Madurodam, dat een aantal goede doelen steunt.

Hoewel hij ver boven de meeste gebouwen in Madurodam uittorent, past Koster er naar eigen zeggen goed: "Een groot gebouw is pas succesvol wanneer het in Madurodam staat. Dat geldt voor gebouwen, maar is ook op mij van toepassing.''

Madurodam trekt jaarlijks zo'n 700.000 bezoekers. De ambtstermijn van burgemeester Koster duurt een jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.