Home

Achtergrond 2 reacties

Nieuw oppepplan voor EU-economie

Een nieuwe strategie om de economie van de EU-landen de komende tien jaar slimmer, groener en krachtiger te maken ziet vandaag het levenslicht.

Voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie presenteert in Brussel zijn plan 'Europa 2020'.

De strategie pleit zeer waarschijnlijk voor diepgaander hervormingen, onder leiding van een soort Europese economische regering. De hardere aanpak moet de uitweg bieden uit de huidige hoge werkloosheid en kwakkelende economie.

De EU had een soortgelijk plan voor de jaren 2000 tot 2010, maar dat is volgens velen mislukt. Dat zogeheten Lissabon-proces moest van de EU de krachtigst concurrerende economie ter wereld maken. In plaats daarvan maakt de Europese economie nu zo ongeveer de grootste recessie ter wereld door.

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) drukte de Europese Commissie maandag nog op het hart om armoedebestrijding niet als doel op te nemen in de strategie. Ze verschilde daarmee van mening met haar Franse collega.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Ook Natura 2000 werkt alleen maar verlammend en zorgt voor minder werkgelegenheid behalve voor ambtenaren

  • no-profile-image

    Han

    Dit plan zal zeker de werkloosheid doen dalen. Al was het alleen maar door de hele bureaucratishe rompslomp die het te weeg zal brengen. of er meer verdiend wordt, valt te betwijfelen, dit is de ambtenaren en politici nog nooit gelukt. Lasten verzwaring voor de burger en de ondernemer heet in die kringen >Bezuinigen<.

Of registreer je om te kunnen reageren.