Home

Achtergrond 186 x bekeken

Nederlandse vrouw wil niet fulltime werken

De gemiddelde Nederlandse vrouw is zeer tevreden met een parttimebaan.

Deeltijdwerken is geen tussenfase op weg naar een volledig dienstverband, maar een einddoel. Het is wat de Nederlandse vrouw met een partner wil, stellen hoogleraar Jan van Ours van de Universiteit van Tilburg en zijn Australische collega Allison Booth in een donderdag verschenen onderzoek.

Nederland is wereldwijd koploper als het om in deeltijd werkende vrouwen gaat. Meer dan de helft van de vrouwen tussen de 25 en 54 jaar heeft een parttimebaan. Sinds 2000 is in Nederland zelfs het wettelijk recht op deeltijdwerken vastgelegd. Voor zover bekend is niet eerder uitgezocht of de in deeltijd werkende vrouwen ook gelukkig zijn met hun baan. Dat blijkt dus zeker voor vrouwen die een relatie hebben, het geval te zijn. De meesten van hen willen hun werkuren ook niet veranderen, zelfs niet als ze daarvoor de kans krijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.