Home

Achtergrond 162 x bekeken 1 reactie

Nederlandse militairen slaags in Zweden

Nederlandse mariniers op wintertraining in Noord-Zweden zijn afgelopen weekeinde slaags geraakt met de lokale bevolking van het stadje Arvidsjaur.

De Zweedse politie heeft maandag gezegd dat niemand is aangehouden. Ongeveer dertig mensen, mariniers en plaatselijke jongeren, waren in de nacht van zaterdag op zondag betrokken bij de vechtpartij bij Hotel Laponia in het centrum van Arvidsjaur. Vier Zweedse jongeren deden later aangifte van mishandeling, maar volgens de politie gaven ze geen duidelijk signalement.

"Daarom kon niemand als verdacht persoon worden geïndentificeerd'', aldus een woordvoerder. De politie is maandag wel begonnen met het horen van getuigen en houdt volgens eigen zeggen contact met de Nederlandse militaire leiding om te proberen te achterhalen welke mariniers bij het incident betrokken waren.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Het was een training,zo realistisch mogelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.