Home

Achtergrond

Nederlandse koeien kampioen in Libramont

Veenhuizer Damion Winnie van Jannes Uineken uit het Drentse Dalen is op 20 maart algemeen kampioen geworden tijdens 'De nacht van de Holstein' in het Belgische Libramont.

Kort daarvoor werd ze al uitgeroepen tot kampioen bij de klasse jonge koeien. In die klasse hield de Damion-dochter op basis van bouw en beste uier de prachtige Goldwyn-dochter Breuvage L'Herbagere van Association L'Herbagère uit het Belgische Flavion achter zich.

De klasse oudere koeien werd een dubbelslag voor Nico Bons uit Ottoland. Bons Holsteins Ella 145 (Lyster) pakte het algemeen kampioenschap en stalgenoot Bons Holsteins Koba 152 (Integrity) werd als oudste koe in het veld reservekampioen.

De deelname van James Dumbria (James) van de combinatie Tijhuis-Rijneveld uit het Drentse Hooghalen werd tweede in de rubriek achter Koba 152. Ze werd uitgeroepen tot de koe die productie, exterieur en duurzaamheid het best weet te verenigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.