Home

Achtergrond 162 x bekeken

'Nederlanders onzeker na val kabinet'

Ruim een op de tien Nederlanders is onzeker over de gevolgen die de val van het kabinet heeft.

Een meerderheid van de bevolking denkt dat de gevolgen voor de economie negatief zullen zijn. Vooral CDA- en ChristenUnie-stemmers denken dat ze de kabinetsval in hun portemonnee zullen gaan voelen, maar PVV- en GroenLinks-stemmers denken juist dat de val positief zal zijn voor hun eigen inkomsten.

Dat blijkt uit een steekproef onder 1389 Nederlanders, die onderzoeksinstituut CentERdata van de Universiteit van Tilburg heeft gehouden in de eerste tien dagen van maart. Het instituut neemt deze steekproef regelmatig om te peilen hoe Nederlandse consumenten denken over de economische ontwikkelingen in het land en de invloed daarvan op hun eigen huishouden.

De meeste Nederlanders gaan het komende jaar niet bezuinigen op huizen, auto's, meubels of apparatuur, maar denken nog wel te kunnen besparen op de vakantie. Volgens de onderzoekers is een verklaring daarvoor dat de meeste mensen tot nu toe relatief weinig hebben bezuinigd op hun vakantie en dat ze daarin nog ruimte zien om hun uitgaven te beperken. Een andere verklaring is dat mensen juist in deze tijd van het jaar bezig zijn met het vastleggen van de zomervakantie, aldus de onderzoekers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.