Home

Achtergrond

Nederlanders eten het gezondst, zeggen ze

Wat eten betreft zijn de Nederlanders het braafst.

Uit onderzoek is gebleken dat we – volgens eigen zegge - het vaakst de aanbevolen twee stuks fruit en twee ons groente per dag eten. Dat meldt de Financiële Telegraaf dat verwijst naar onderzoek gehouden onder 13.000 mensen in zeven Europese landen, in opdracht van supplementenfabrikant Herbalife. 30 procent van de Nederlanders gaf aan dat ze minimaal zes dagen per week twee stuks fruit en 200 gram groente eten. Voor Nederlanders boven de 65+ geldt zelfs een percentage van 52 procent.

Ook de Russen (bijna 21 procent) en de Italianen (19,5 procent) scoren goed wat betreft de inname van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit. De Duitsers scoorden het laagst met slechts 11 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.