Home

Achtergrond 214 x bekeken

Nederland verbruikt veel 'buitenlands' water

Nederlanders gebruiken gemiddeld 2,3 miljoen liter water per jaar, voornamelijk door alle geïmporteerde producten die zij gebruiken. Slechts 11 procent van dat water komt van eigen bodem. De rest is verbruik in het buitenland via importproducten. Dat is bijna twee keer zoveel als de gemiddelde wereldburger, blijkt uit de zogenoemde waterafdruk, die het Wereld Natuur Fonds (WNF) samen met de Universiteit Twente heeft berekend.

Nederland importeert als klein land veel, in vergelijking met grotere landen. Het WNF laat bedrijven maandag zien dat zij invloed hebben op het waterbeheer in landen waar zij hun producten vandaan halen. Dat levert een belangrijke bijdrage aan het behoud van de zoetwatervoorraad en aan de natuur.

De natuurorganisatie komt met de actie ter gelegenheid van Wereld Water Dag maandag. Het oppervlak van de aarde bestaat voor 70 procent uit water, maar slechts 3 procent daarvan is zoet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.