Home

Achtergrond

Nederland praat over wereldwaterprobleem

De Nederlandse versie van wereldwaterdag wordt vandaag gehouden in Amsterdam.

Meerdere organisaties vragen aandacht voor het wereldwijde gebrek aan drinkwater en sanitaire voorzieningen.


Het ministerie van Verkeer en Waterstaat, Unicef en de watersector presenteren hun plannen om de internationale samenwerking op het gebied van water en sanitaire voorzieningen te verbeteren. Ook willen ze de komende jaren meer commerciële bedrijven bij waterproblemen betrekken.


Wereldwaterdag is bedacht door de Verenigde Naties en wordt ieder jaar gehouden op 22 maart. De Nederlandse versie van wereldwaterdag wordt meestal rond die datum gehouden. Volgens de Verenigde Naties heeft 40 procent van de wereldbevolking (2,5 miljard mensen) gebrek aan sanitaire voorzieningen. Bijna een miljard mensen hebben onvoldoende toegang tot veilig drinkwater.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.