Home

Achtergrond 349 x bekeken 2 reacties

Nederland moet ruim 18 miljoen terugbetalen

Nederland moet 18,3 miljoen euro terugbetalen aan Brussel, zo heeft de Europese Commissie vandaag bekendgemaakt.

Nederland heeft volgens de Commissie te weinig controles uitgevoerd op verstrekte exportrestituties (10,4 miljoen euro). Daarnaast moet Nederland bijna 7 miljoen euro aan dierpremies terugbetalen, omdat de registratie van runderen niet in orde is bevonden.

De EU-lidstaten samen moeten in totaal bijna 350 miljoen euro terugbetalen. Griekenland moet in totaal 132 miljoen euro teruggeven. Daarbij gaat het vooral om steun aan de katoensector; de controle op deze steun vertoont gebreken.

Ook Polen (92 miljoen euro) en Spanje (bijna 50 miljoen euro) moeten forse bedragen teruggeven. In het geval van Polen gaat het om een ontoereikend perceelsregister, bij Spanje vooral om onrechtmatige steun aan de groente- en fruitsector voor milieuvriendelijke verpakking.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Kritische Lezer

    Niets Knor, daar zijn ze nog steeds de koeien van 1984 aan het tellen.

  • no-profile-image

    knor

    Hoeveel gaat Italie terugbetalen ????

Of registreer je om te kunnen reageren.