Home

Achtergrond 207 x bekeken

Nagel: OokU doet niet mee aan verkiezingen

De Onafhankelijke Ouderen en Kinderen Unie (OokU) doet niet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni. Dat heeft een groep direct betrokkenen vandaag besloten, zo meldde oprichter Jan Nagel na afloop van de vergadering.

Volgens hem is het mogelijk een goede kandidatenlijst samen te stellen, maar is de val van het kabinet te vroeg gekomen. Daardoor heeft de nieuwe partij te weinig voorbereidingstijd om naamsbekendheid te krijgen, aldus Nagel. OokU blijft wel bestaan.

Volgens Nagel waren er voldoende kandidaten om een lijst samen te stellen, onder wie een oud-staatssecretaris, oud-burgemeesters en (oud-)wethouders. Namen van mogelijke kandidaten wilde hij niet noemen. Nagel vindt het jammer dat zijn partij nu niet meedoet aan de verkiezingen, omdat er al veel was voorbereid. Maar het is volgens hem verstandiger om af te wachten wat er de komende maanden gebeurt. Mensen als opiniepeiler Maurice de Hond heeft hem dat ook geadviseerd. ,,Als je nu meedoet en je redt het niet, dan ben je voorgoed van de kaart'', zei Nagel. OokU houdt er rekening mee dat er na 9 juni een ,,politiek instabiele situatie'' zal zijn.

Nagel was in het verleden voor de PvdA lid van de Eerste Kamer en zat in het bestuur van die partij. Later stond hij aan de wieg van Leefbaar Hilversum en Leefbaar Nederland. Vorig jaar ging hij er nog van uit dat OokU zes tot tien zetels zou kunnen halen. Enkele belangrijke punten in het partijprogramma waren een verhoging van het vakantiegeld voor AOW'ers en een geleidelijke afschaffing van de hypotheekrenteaftrek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.