Home

Achtergrond 12 reacties

Mug & olifant

Gerda Verburg heeft na alle consternatie om 'haar' glossy begrepen dat "het anders had gemoeten".

Gelukkig stond al vast dat de uitgave als bijsluiter van enkele damesbladen eenmalig was, zodat zij de verontwaardigde Kamer heel gemakkelijk kon verzekeren dat er geen tweede komt. De verzamelde politiek vond de verontschuldigingen onvoldoende; de Partij voor de Dieren diende zelfs een motie van treurnis in waar een meerderheid zich achter schaart. Hopelijk wordt die niet alleen van toepassing verklaard op Verburgs onhandige publiciteitsstunt die te veel het karakter draagt van Gerda-promotie, maar ziet de hyperige Kamer dit ook als een zelfopgelegd brevet van onvermogen.

De Haagse politici maken van menig mug een olifant, met deze 'affaire' als een van de meest treurige voorbeelden. Niet alleen Verburg werd tot een bliksemsnel mea culpa gedwongen, zelfs premier Balkenende moest gisteren op stel en sprong naar de Kamer om crisisbezwerende woorden als "ongelukkig", "betreurenswaardig" en "niet aansluitend op aard en geest van de communicatielijn" uit te spreken.

Gedoe om een blaadje, het is tekenend voor de staat van de politiek anno 2010. Hopelijk blaast die door de Kamer gecreëerde olifant snel dit verhaaltje uit.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Handrie Tuinder

  Jammer.

  Iedereen weet toch dat dit soort geintjes niet geslikt worden?
  Van kleine kinderen kun je zoiets verwachten, maar van een minister en haar duur betaalde staf mag je toch meer niveau verwachten. Hier wordt ik heeeeeel verdrietig van...
  Deze persoonsverheerlijking van Gerda gaat het CDA veel stemmen kosten.

 • no-profile-image

  j.aalfs

  glossy
  Gerda greep even te hoog,maar de hoge toon van de critici is grotendeels gebaseerd op jalousie.

  8tf7ka

 • no-profile-image

  Joep

  De reactie van de kamer zegt meer over het niveau van de kamerlede. Ik schaam mij voor deze volksvertegenwoordigers
  Er zijn belangrijkere dingen.
  En de kosten voor een 75 jaar feestje wegen ruimschoots op tegen de extra gemotiveerde medewekers.
  Nee dan de overschrijding van de Noord !

 • no-profile-image

  Hendrik Rietman

  Is het niet het probleem dat er een olifant is gelanceerd waar nu met vele muggenmeppers op geslagen wordt? Goede promotie is mooi, maar deze flater is terecht breed weggehoond. Hopelijk blijft er nog genoeg porselein in de kast over zodat de schade voor het CDA en LNV beperkt blijft.

 • no-profile-image

  Joop

  Het is niet alleen de kosten voor de kaartjes van de Efteling en de Glossy maar ook al die amtenaren die er zeker geen vrije dag voor op hoeven te nemen. (in ieder geval 6000 man = 48000 uren voor freelancers x min € 100,- /uur = inderdaad 4.8 miljoen. omdat de amtenaren het werk niet aan kunnen.

  in en in treurig

 • no-profile-image

  Lies

  Het is schandalig dat daar zoveel geld wordt uit gegeven,Het was veel beter besteed kunnen worden aan de gedupeerde gieten houders.

 • no-profile-image

  AANBIDDER

  Ik heb zojuist de Gerda gelezen : wat een ijdeltuiterij en borstklopperij het gaat helemaal niet over LNV maar enkel over hoe hard ZIJ moet werken, hoe goed dat ZIJ het doet en hard ZIJ kan lopen. Doet me denken aan kim jung ILL van N-korea. Mens doe normaal en los de problemen hier op

 • no-profile-image

  katja

  Vier ton gemeenschapgeld vergooien aan persoonsverheerlijking is niet iets om luchtig mee om te gaan. Laten Verburg en haar top het maar uit eigen middelen terug lappen. Of nog beter: laat
  Gerda het maar zelf dokken. Dan kunnen we haar volgende maand top-less in Met Name zien staan!

 • no-profile-image

  koen zwaagstra

  LNV had dat geld beter kunnen besteden voor een verantwoord natuurbeheer. Kijk maar eens op WWW.OOSTVAARDERSPLASSEN-STERFTE.NL Dat is nou het CDA ten voeten uit!

 • no-profile-image

  piet

  verburg moet weg voordat ze nog meer leed veroorzaakt!!!!!!!!

 • no-profile-image

  veehouder

  Het is de gevoelloosheid die uitstraalt van deze actie van onze Gerda,en het antwoord in de kamer is zo voorspelbaar , ze sprak de volgende woorden MET DE WETENSCHAP VAN NU, HADDEN WE HET ANDERS GEDAAN ,laat ik deze zin nu ook tegenkomen in het interview dat mevr... Denis, directeur van Dienst Regelingen over het perceelsgrenzen debacle, boeren worden gezien als nummers .
  Een meelevend gezicht trekken aan de keukentafel van een geitenboer die failliet gaat door haar toedoen, en vervolgen een nutteloze glossy uitgeven op kosten van........................... onder andere diezelfde gietenboer

 • no-profile-image

  Hans marktwerking

  Laat de man van Gerda/familie Gerda onmiddelijke naar huis roepen. Niet alleen om haar € 400.000 verspilde euro's aan gemeenschapsgeld (want daar hebben meer van haar kamergenoten een handje van) maar ook t.a.v. o.a haar aanpak bijde q koorts en verdere visie op het totale landbouwbeleid.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.