Home

Achtergrond

'Moment overlijden Van Mierlo tragisch'

Oud-minister van Landbouw Jozias van Aartsen (VVD) noemt het moment van overlijden van Hans van Mierlo "tragisch''.

In een extra uitzending van RTL Nieuws zei hij dat de verwezenlijking van Van Mierlo's idealen van bestuurlijke vernieuwing nu misschien dichter bij was dan ooit. De D66'er was onder meer voorstander van het invoeren van een referendum en een gekozen burgemeester.

Van Aartsen zat met Van Mierlo in het eerste paarse kabinet (1994-1998). Van Aartsen was toen minister van Landbouw, Van Mierlo van Buitenlandse Zaken. De liberaal typeert zijn collega-minister in die rol als een man vol ideeën die bovendien erg gepassioneerd was. Van Mierlo was ook een "zeer overtuigd Europeaan'' die verdrietig was dat Nederland sinds 2000 steeds meer afstand nam tot Europa.

De VVD'er zegt dat hij Van Mierlo had gezegd dat hij nog beter minister van Binnenlandse Zaken had kunnen worden in Paars I, zodat hij meer van zijn ideeën over bestuurlijke vernieuwing had kunnen realiseren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.