Home

Achtergrond

Mobiele moeraseiken in Hillegom

Ter verfraaiing van het straatbeeld zijn vandaag in de Havenstraat in Hillegom tien mobiele moeraseiken (Quercus palustris) van vier meter hoog geplaatst.

Dit gebeurde op verzoek van de bewoners. Er is gekozen voor het nieuwe Tree4You-concept omdat er in verband met kabels en leidingen in de grond, geen ruimte is om de bomen in de volle grond te planten. De moeraseiken zijn cilindrisch gesnoeid en hebben het hele jaar een transparante aanblik.

Het innovatieve groene Tree4You-concept bestaat uit verplaatsbare boombakken in verschillende vormen waaronder een conische. De bijzondere boombakken (TreeSafe) zijn gemaakt van recyclebaar giethars. In de speciale bakken zit een water- en voedinggeefsysteem en de wortels van de moeraseiken hebben door het ontwerp volop ruimte. De bomen hebben honderd procent groeigarantie en Tree4You uit Baarn draagt vijf jaar lang zorg voor het totale onderhoud van de moeraseiken. De speciale boombakken zijn in hoge mate 'hufterproof' en bieden bescherming tegen strooizout en chemische (bestrijdings)middelen.

Behalve als verfraaiing van de verstedelijkte en 'versteende' omgeving kunnen de boombakken van Tree4You ook praktisch worden ingezet. Bedenker van het Tree4You-concept Hans Blokzijl: "Onze verplaatsbare bomen kunnen bijvoorbeeld ook ingezet worden als mobiele wegafzetting of als anti-ramkraakvoorziening in een winkelstraat. Onze grootste TreeSafe weegt ruim 5.000 kilo."

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.