Home

Achtergrond

Mist over verdwenen geld Easy Life nog dikker

Extra onafhankelijk en ongevraagd onderzoek in opdracht van justitie naar de miljoenen die zijn verdwenen bij het Helmondse beleggingsbedrijf Easy Life heeft alleen maar meer onduidelijkheid opgeleverd.

Advocaten van de beide hoofdverdachte directeuren hebben dat onafhankelijk van elkaar gezegd. Ze hebben ieder wederom om uitstel van behandeling van de strafzaak gevraagd om opheldering te krijgen.

Raadsman Marcel van Gessel van een van de verdachten zegt dat door weer gewijzigde cijfers de geloofwaardigheid van justitie op het spel staat en er een bom ligt onder het proces. ,,Het onderzoek klopt voor geen meter.''

Justitie denkt dat beide directeuren samen een schuld van 15,5 miljoen euro aan Easy Life hebben. Eerst lag het grootste deel bij een vanhen, later werd dat gereduceerd tot 4,5 miljoen euro. De nieuwe cijfers zijn weer anders te interpreteren, zeggen de raadslieden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.