Home

Achtergrond 183 x bekeken

Minder ongelukken op de skipiste

Dit jaar zijn minder wintersporters met gebroken of anderszins gekwetste ledematen teruggekomen van hun vakantiebestemmingen.

Dit meldde de ANWB maandag op basis van voorlopige cijfers.

Hoewel het wintersportseizoen nog niet is afgelopen, is er een duidelijke daling te zien van het aantal gewonden in vergelijking met een jaar eerder. Ruim 1800 pechvogels hebben zich vanaf half december gemeld bij de ANWB alarmcentrale. Dit is circa 6 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

De ANWB vervoerde 207 onfortuinlijke wintersporters per vliegtuig met een gipsvlucht naar huis. Circa 420 Nederlanders keerden met een ambulance terug.

Geografisch gezien zijn er grote verschillen tussen plekken waar ongelukken gebeurden. Zo daalde het aantal meldingen in Frankrijk dit jaar met 35 procent, terwijl in Tsjechië 60 procent meer Nederlanders een ongeluk kregen tijdens hun wintersportactiviteiten. De ANWB kan deze verschillen niet verklaren. Mogelijk zijn er dit jaar minder mensen naar Frankrijk vertrokken en meer naar Tsjechië. Deze cijfers zijn echter nog niet bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.