Home

Achtergrond 300 x bekeken 4 reacties

Milcobel durft slechts hopen op kalme markt

Een jaar zonder pieken en dalen. Zo zal het zuiveljaar 2010 er uit zien, als Milcobel-directeur Patrick Buggenhout een voorspelling mocht wagen.

In een interview in ledenblad Milcobel Info maakt hij duidelijk dat het zicht op de zuivelmarkt na topjaar 2008 en slecht jaar 2009 niet veel groter is geworden. "Ons inzicht is beperkt. Zoveel onverwachte elementen kunnen de markt beïnvloeden", aldus Buggenhout.

Uitgaande van normale markttendensen zou de wereldwijde vraag naar zuivel jaarlijks moeten stijgen. Dat moet in 2010 een licht aantrekken van de markt tot gevolg hebben, maar gezien de vele ontwikkelingen die de markt beïnvloeden is het lastig daar een definitieve uitspraak over te doen, geeft de Milcobel-directeur aan.

Bij Milcobel hebben in 2009 vooral de kazen en de ijsproductie goed gerendeerd. Milcobel heeft met succes een lijn Belgische merkkazen ontwikkeld (Brugge kazen). Daarnaast is dochterbedrijf Ysco met succes omgevormd tot een producent van private-label producent van ijs. Het bedrijf draait in die rol zo goed dat voortaan ook in gewone zomers een goed rendement behaald kan worden. In de warme zomer van 2009 werd een uitstekend resultaat geboekt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  chris_keppens@skynet.be

  Heel juist Wim! Sluiten jullie zich mee aan bij de EMB en passen een productie aan die in overeenstemming is tussen vraag en aanbod, moeten we niet in hoop leven te wachten op droogte of iets anders. Iedere lidstaat in Europa moet een melkcomité oprichten net zoals in Canada met de productie in handen van de PRODUCENT niet in de handen van de verwerkers die ons tot slaven maken!!! Het aanbod aanpassen aan een wisselende vraag van de consumenten voor een gelijke melkprijs.

 • no-profile-image

  Wim Danhieux

  Altijd zeuren als de melkprijs slecht is en de schuld bij iedereen en allleman leggen.Hebben jullie in vlaanderen al eens aan produktievermindering gedacht in plaats van te hopen op een natuurfenomeen?

 • no-profile-image

  Belgantw

  Ne mooie uitleg over wat ze wel goed doen,maar een goede melkprijs uitbetalen dat gaat niet milkobel hangt aan staartje in europa.

 • no-profile-image

  ben melkveehouder

  milcobel ;ijsco doed het goed mooi maar de winst is nu in privatehanden ,boerkes laat je niet kloten maar ja is weer te laat ,winsten is voor de grote miltinationals en de boerkes melk maar lekker door ,melkprijs is uiteindelijk omlaag en dat zal zo blijven tot we weer eens een natuurfenomeen krijgen dat er duidelijk zichtbaar tekort hebben

Of registreer je om te kunnen reageren.