Home

Achtergrond

'Middelbare school begint te vroeg'

Middelbare scholen zouden minstens een uur later moeten beginnen met de lessen.

Nu komt een te groot deel van de leerlingen slaap tekort, doordat ze te vroeg op school moeten zijn. Dat zegt kinderarts Rob Bakker, die pleit voor een betere 'slaaphygiëne' voor opgroeiende jongeren.

Bakker, die donderdag aan de Universiteit Utrecht promoveert op een onderzoek naar moeheidsklachten bij kinderen, constateert dat adolescenten in het algemeen te weinig slapen. Volgens hem is de belangrijkste reden daarvoor dat de school te vroeg begint. Dat verstoort het dag- en nachtritme van de tieners. Bakker erkent dat een aantal jongeren, ook als de school een uur later begint, moe blijft omdat ze veel te laat naar bed gaan. ,,Maar dat hou je toch'', aldus de kinderarts, die in het Antoniusziekenhuis in Sneek werkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.