Home

Achtergrond

Mest met sleepslang uitgereden op Gronings weiland

Melkveehouder Pieter ten Have uit het Groningse Scheemda heeft de mestput weer leeg.

Loonbedrijf Ras uit Bellingwolde reed de afgelopen twee dagen de rundermest uit op het grasland van de veehouder. In totaal is ongeveer 70 hectare grasland bemest, zegt Ten Have. Hoewel uitrijden al vanaf 1 februari mag, is het voor de grond van Ten Have de eerste mestgift van het jaar. Hij had nog voldoende ruimte in de put. Het loonbedrijf rijdt de mest uit met de sleepslang. Foto Koos van der Spek

Door de vorst heeft de bouw acht weken vertraging opgelopen, maar nu is het werk aan de nieuwe ligboxenstal, die plaats biedt aan 140 koeien, van de familie De Jongh in het Gelderse Waardenburg in volle gang. "Het is jammer dat we langer moeten wachten tot het klaar is", zegt William de Jongh, die samen met zijn ouders en broer in maatschap zit. "We bouwen op een nieuwe locatie, dus we kunnen doorwerken op de huidige locatie. Daar komt straks het jongvee, de melkkoeien gaan naar de nieuwe stal." Foto William Hoogteyling

Tientallen vaten met verborgen cocaïne staan in een loods van een warenhuis in het Noord-Spaanse Viana. Politie en douaniers hebben de drugs ondekt. De cocaïne is vermengd met bevroren fruitpulp en afkomstig uit Colombia. In de vaten zit bij elkaar een ton cocaïne met een straatwaarde van naar schatting 30 miljoen euro, meldt de Spaanse politie. De verdovende middelen zijn gemixt met de fruitpulp en zijn daar via speciale chemische processen uit te filteren. Zeven personen zijn opgepakt op verdenking van drugssmokkel en -handel. Volgens de Spaanse autoriteiten is de partij eind december per schip uit Colombia vertrokken, is ze in Balboa in Panama overgeladen en Spanje binnengekomen in de havenplaats Algeciras. Vervolgens gingen de vaten op weer een ander schip naar Bilboa en werden ze vandaaruit op transport gezet naar Alava en Viana, waar de politie ze trof in de grote loods van een warenhuis. Foto ANP

Een Vietnamese boer plant rijst in een uitgedroogd rijstveld in Can Tho, langs de Mekongrivier. De rivier is de levensader voor Zuidoost-Azië en staat op het laagste peil in zeker twintig jaar. De lage waterstand heeft niet alleen effect op de irrigatie van landbouwgebieden, ook het transport over de rivier is teruggelopen, terwijl de vissers klagen over een teruglopende visstand. China ontkent dat het waterniveau is verlaagd door de aanleg van waterkrachtcentrales. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.