Home

Achtergrond

Mensen lopen nog niet warm voor zomervakantie

De vakantieboekingen voor het zomerseizoen, dat voor reisbureaus op 1 april aanvangt, lopen volgens de meest recente cijfers 1 procent achter op die van vorig jaar.

Dat blijkt uit gegevens die brancheorganisatie ANVR vandaag verstrekte. Vorig jaar liepen de boekingen ook al zwaar achter op die van het jaar daarvoor. "We denken dat mensen weer later boeken en misschien wachten ze ook op leuke aanbiedingen'', aldus de ANVR.

Tot begin maart lag het totale aantal boekingen voor pakketreizen 1 procent lager, waarbij opvalt dat de boekingen voor vliegreizen 3 procent hoger zijn dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. "Dus we blijven niet allemaal in Nederland.'' De verre vliegbestemmingen staan 11 procent in de plus, de Europese 1 procent. "Maar in verhouding zijn er veel meer vluchten naar Europese bestemmingen'', relativeert de woordvoerster van de ANVR.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.