Home

Achtergrond 717 x bekeken

'Meer voorlichting over gezond eten aan ouderen'

Het consumentenplatform van het ministerie van LNV wil dat de overheid meer doet aan de bewustwording van gezond eten door ouderen.

Dat is het resultaat van de gisteren gehouden bijeenkomst van het consumentenplatform, deze keer mede georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Gisteren stonden ouderen en gezonde voeding centraal. Er werd onderscheid gemaakt in twee soorten groepen ouderen, de ouderen in zorginstellingen en ouderen die zelfstandig wonen.

Voor ouderen in zorginstellingen moet de maaltijd en de sfeer waarin wordt gegeten, worden verbeterd. Het platform roept de overheid op om snel stappen te ondernemen. Het is van mening dat er genoeg informatie beschikbaar is en daarom geen aanvullend onderzoek nodig is. Ook roept het de overheid op ook meer sturend op te treden als het gaat om inkoop van gezond en duurzaam voedsel.

Voor de tweede groep, de ouderen die zelfstandig wonen, trekt het platform een andere conclusie. De overheid heeft een belangrijk rol bij het verbeteren van informatievoorziening en het vergroten van de bewustwording. De overheid zou meer voorlichting kunnen geven over gezond eten en de risico’s van ongezond eten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.