Home

Achtergrond 229 x bekeken 1 reactie

Meer teken besmet met gevaarlijke bacterie

Het percentage teken dat besmet was met de Borellia-bacterie, die de ziekte van Lyme veroorzaakt, lag vorig jaar hoger dan in 2007 en 2008. Zowel in het voorjaar als in het najaar was ongeveer 18 procent besmet.

Dat meldden onderzoekers van de Wageningen Universiteit donderdag.

Vrijwilligers van de natuurvereniging IVN vangen sinds de zomer van 2006 maandelijks teken op veertien vaste locaties. De Wageningen Universiteit onderzoekt de insecten vervolgens, onder meer op besmetting met de Borellia-bacterie.

Een tekenbeet kan bij mensen leiden tot de ziekte van Lyme. Die wordt in eerste instantie gekenmerkt door griepachtige klachten, zoals hoofd- en spierpijn, koorts en vermoeidheid. In een later stadium is er kans op verlamming van gezichtsspieren, dubbelzien, krachtsverlies in benen, pijnlijke of gezwollen gewrichten en hartklachten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    H.J.G. te H.

    Commotie over de Q-koorts is begrijpelijk, maar vind merkwaardig dat voor de ziekte van lyme er nauwelijks inzet vrij wordt gemaakt, ondanks meer dan 60.000 handtekeningen !! Of veronderstelt men "dit is nu eenmaal natuur" zoals ten onrechte wordt gereageerd op de problemen in de Oostvaardersplassen !!

Of registreer je om te kunnen reageren.