Home

Achtergrond

Meer samenwerking nodig voor bescherming kust

De EU-lidstaten moeten beter gaan samenwerken om de kuststreken te beschermen tegen storm en springtij.

Ook moet geld van de EU bestemd voor regionale ontwikkeling flexibeler worden ingezet ter voorkoming van schade door natuurrampen. Dat staat in een verklaring die het Europees Parlement donderdag heeft aangenomen over de recente storm Xynthia die onlangs veel schade in de Franse kuststreken veroorzaakte.

EU-parlementariër Lambert van Nistelrooij (CDA) wijst erop dat de Deltacommissie Veerman recent heeft voorgesteld de veiligheid van de Nederlandse kusten te combineren met economische ontwikkeling. ”De kennis van het Nederlandse bedrijfsleven kan echter ook over de grens gebruikt worden. Europa moet beter samenwerken en meer kennis uitwisselen. Het buitenland kan van ons leren en wij van hen”, aldus Van Nistelrooij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.