Home

Achtergrond 4 reacties

Meer meldingen ziekte van Lyme

Huisartsen hebben vorig jaar 22.000 mensen in hun praktijk gehad die door een tekenbeet de ziekte van Lyme hadden opgelopen, 5000 meer dan in 2005.

Dat meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Het RIVM heeft in december ruim 9000 huisartsen aangeschreven. De helft van hen werkte mee aan het onderzoek. Daarmee heeft het RIVM naar eigen zeggen informatie gekregen over bijna twee derde van de Nederlanders die bij een huisartsenpraktijk is ingeschreven.

De resultaten van het onderzoek zijn bekendgemaakt in het kader van de Week van de Teek, die maandag is begonnen. Volgens het RIVM was al sprake van een stijgende trend en is die voortgezet. Eerder onderzoek wees uit dat jaarlijks naar schatting ruim een miljoen Nederlanders een tekenbeet oplopen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Tja, hoe meer "natuur", hoe meer ongedierte, hoe meer overlast. Logisch!

 • no-profile-image

  geitenboer

  zullen we de natuurgebieden dan ook maar afmaken. Daar komen toch de teken vandaan. Met de geiten en schapen doen ze toch net zo. Nu worden de mensen ziek van de natuur. Dus ruimen maar!!!! Of krijgen we dan problemen de de pvdp??

 • no-profile-image

  Jan Konst

  ach het is maar een take, moet je van de zomer zien, al die natuurgebieden met een hoge grondwaterstand.Je kan de buren niet meer zien van de muggen.

 • no-profile-image

  engel

  Je kunt ook niet de natuur in met je vrije tijds kleding die de Stadse mensen hebben.
  Goed gekleed heeft de teek minder kans om op je rug te gaan zitten of in het lage schoeisel. Wijsheid zou zijn meer Stadsparken geen bosjes waaruit ze neervallen op de mens, lachen ze komen er misschien ooit achter dat natuur in Nederland ook gevaar inhoudt van deze piepkleine beestjes tot de Stier tussen de melkkoeien of Schotse Hooglanders. Aaaaanvallen die Stadse Hap

Of registreer je om te kunnen reageren.