Home

Achtergrond

"Meer kinderen, dan minder belasting"

Voorzitter Jerzy Buzek van het Europees Parlement is een groot voorstander van een belastingsysteem waarbij gezinnen minder belasting betalen naarmate ze meer kinderen hebben.

Buzek zei dat vandaag in Brussel in zijn boodschap voor de internationale vrouwendag op maandag 8 maart. Volgens Buzek is een dergelijk belastingsysteem noodzakelijk gezien de Europese bevolkingsopbouw. De parlementsvoorzitter vindt dat het op 8 maart niet alleen om het geven van bloemen gaat, maar ook over het debatteren over gelijke rechten en gelijke kansen.

Om het voor alle vrouwen mogelijk te maken om hun professionele ambities waar te maken en gelijktijdig ook kinderen te krijgen, moet er volgens Buzek meer en betere kinderopvang komen. "Daarnaast moet er ook sprake zijn van gelijke betaling en behandeling'', aldus de parlementsvoorzitter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.