Home

Achtergrond 214 x bekeken

Máxima bij opening Keukenhof

De officiële opening van Keukenhof 2010 wordt 17 maart verricht door mevrouw Svetlana Medvedeva, echtgenote van de President van de Russische Federatie, in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden.

Met het thema 'From Russia with love' appelleert de bloemententoonstelling dit jaar aan een land dat in de komende jaren een belangrijke toeristenstroom op gang gaat brengen en een potentieel exportland is voor onze bloembollen. Rusland is reusachtig, prachtig en mysterieus, een bijzondere staat met een bijzonder verleden. Met name die aspecten wil Keukenhof in haar expositie tot uitdrukking brengen.

Russische landschappen, Russische inspiratietuin, specifieke Russische dieren in de kinderweide en de onvermijdelijke datsja en matroesjka zullen niet ontbreken. Vanzelfsprekend zal één van de inspiratietuinen op Rusland zijn geënt. Pièce de résistance wordt een omvangrijk mozaïek van de beroemde Sint Basilius kathedraal in Moskou.

In de afgelopen maanden zijn er in het park in totaal zo’n zeven miljoen bloembollen de grond in gegaan om Keukenhof bij het begin van de lente in volle glorie te kunnen beleven. Naast de traditionele zaken zullen veel nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd op het 32 hectare grote park, dat een raakvlak van natuur en cultuur wil zijn.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.