Home

Achtergrond 184 x bekeken

Marijnissen wil geen fractievoorzitter worden

SP-partijvoorzitter en Tweede Kamerlid Jan Marijnissen is niet beschikbaar als fractievoorzitter van de partij.

Een aangeslagen Marijnissen liet dit donderdag weten, kort nadat Agnes Kant bekend had gemaakt de functie neer te leggen. "Ik ben niet beschikbaar. Ik vind dat een nieuwe generatie moet aantreden. Ik heb de functie twee jaar geleden neergelegd wegens gezondheidsredenen. Ik wil mijn gezondheid niet in de waagschaal stellen.'' Wie de fractie wel gaat leiden, maakt de SP vrijdagmiddag bekend.

Marijnissen zei heel treurig te zijn over het besluit van Kant. "De hele fractie is aangedaan. "Ik heb grote waardering voor Agnes. Ze heeft de fractie uitstekend geleid. Dit is een enorm verlies.'' Hij had liever gezien dat ze was gebleven. "Ik heb haar daarvan proberen te overtuigen. Maar ik heb wel respect voor haar beslissing omdat ik heb gezien hoe ze worstelde.''

Marijnissen zei op 9 juni mogelijk wel op de lijst te staan voor de SP. Maar die beslissing laat hij ook afhangen van de meningen binnen de partij. "Ik stel me dienstbaar op.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.