Home

Achtergrond 398 x bekeken 1 reactie

Management Innogrow wil opnieuw doorstart maken

Het voormalige management van het failliete adviesbureau Innogrow wil voor een tweede maal een doorstart maken.

Met dezelfde patenten, een andere naam en een focus op de Scandinavische en Duitse markt die meer op duurzaamheid gericht zijn. Dat verklaart Hans Hoven, tot voor kort uitvoerend directeur van Innogrow.

Innogrow ontwikkelde en vermarktte het zogeheten Gesloten Kas-systeem voor geconditioneerd telen. In schema’s die belangenorganisatie LTO Groeiservice eerder opstelde voor een duurzame toekomst, staat dat in 2012 700 hectare moet zijn overgeschakeld op geconditioneerd telen. Het lukte Innogrow echter tot nu toe slechts 80 hectare onder het concept te brengen.
Hoven: "Bij het gebruik van nieuwe de technologie hoorde ook een nieuwe wijze van telen. De rendementen waren door een gebrek aan kennis aanvankelijk niet zo goed als eerst gedacht en veel telers hebben daarom de stap nooit gewaagd." De meeste klanten waren glasgroentetelers, maar ook twee orchideeënkwekers waagden de stap.

Nadat moederbedrijf Econcern failliet ging, nam het management in oktober vorig jaar tegen ontbindende voorwaarden Innogrow over voor 50.000 euro. De belastingschuld die via fiscale constructies door Econcern op Innogrow zijn afgewenteld, is door de belastingdienst vrijgescholden. Innogrow kon echter ook niet voldoen aan de schuldverplichtingen die voortkomen uit de bedrijfsvoering van Innogrow.
Het voormalige management heeft een bod voor de patenten neergelegd bij de curator. Over enkele weken verwacht Hoven uitsluitsel.

Eén reactie

  • no-profile-image

    paard

    aan een dood paard moet je niet trekken....

Of registreer je om te kunnen reageren.