Home

Achtergrond 231 x bekeken

Makhteshim Agan ziet omzet en winst scherp dalen

De omzet van Makhteshim Agan is het afgelopen jaar 13 procent gedaald tot 1,6 miljard dollar.

De Israëlische producent en distributeur van gewasbeschermingsmiddelen rapporteert een winst van 33 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg de winst nog bijna 200 miljoen.

Makhteshim Agan is in Nederland vooral bekend sinds het de verkoop van kiemremmingsmiddel Talent voor aardappelen overnam. De firma telt als de op 6 na grootste producent en distributeur van gewasbeschermingsmiddelen ter wereld, en claimt een marktaandeel van 5 procent wereldwijd.

De firma zag de omzet in Brazilië ten opzichte van een jaar eerder 20 procent dalen. In Europa de belangrijkste afzetmarkt voor de Israëliërs, daalde de afzet 7 procent. De grootste aandeelhouder in Makhteshim Again is het industriële concern Koor.

Of registreer je om te kunnen reageren.