Home

Achtergrond

Licht gaat uit in veel meer landen

Een recordaantal landen doet zaterdag mee aan Earth Hour, de jaarlijkse actie van het Wereld Natuur Fonds tegen klimaatverandering.

Om 20.30 uur lokale tijd doen miljoenen burgers en overheden in zeker 125 landen een uur lang het licht uit, aldus het WNF.

Sydney, de Australische miljoenenstad die in 2007 de primeur had met Earth Hour, doet ook dit jaar weer mee. Een groot aantal andere wereldsteden heeft het WNF eveneens laten weten dat het licht zaterdagavond een uur lang wordt uitgezet. Vorig jaar gaven 88 landen aan dat ze meededen aan de actie. In 2008 waren dat er 35.

Het licht gaat onder meer uit bij de piramides bij de Egyptische hoofdstad Caïro, de Victoria-watervallen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe, de Tafelberg in Zuid-Afrika, Buckingham Palace in Londen, de Golden Gatebridge bij San Francisco en de Eiffeltoren in Parijs. Ook het hoogste gebouw ter wereld in Dubai verdwijnt zaterdagavond in het donker.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.