Home

Achtergrond

Langdurige staking vuilnismannen op komst

Gemeenten krijgen volgende maand te maken met langdurige stakingen van vuilnismannen en parkeercontroleurs.

Onder meer Amsterdam zal daardoor worden getroffen, zei bestuurder Ruud Kuin van vakbond Abvakabo FNV vrijdag na overleg met de actieleiders.

De vakbonden liggen met de gemeenten in de clinch over een nieuwe cao voor gemeenteambtenaren. De bonden eisen een loonsverhoging van 1,5 procent, terwijl de Vereniging van Nederlandse Gemeenten niet verder wil gaan dan een eenmalige uitkering van 1 procent van het jaarsalaris en verder de salarissen wil bevriezen. Al enkele weken worden in diverse gemeenten acties gevoerd, maar deze waren veelal kleinschalig.

De bonden willen de komende maanden harder actie gaan voeren. Het is de bedoeling dat werknemers van reinigingsdiensten in april in verscheidene gemeenten het werk een week lang neerleggen. Met de acties van parkeercontroleurs willen de bonden de gemeenten in financiële zin raken. "En deze acties zijn ook publieksvriendelijk'', aldus Kuin.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.