Home

Achtergrond

Landen schieten Chili te hulp

Chili heeft vandaag meer internationale hulp aangeboden gekregen om het hoofd te bieden aan de noodsituatie als gevolg van de aardbeving en tsunami.

Australië heeft 3,3 miljoen euro toegezegd voor noodhulp en wederopbouw, de Europese Commissie en Japan zegden elk 3 miljoen euro toe en China een miljoen.

De Braziliaanse president Lula da Silva was het eerste buitenlandse staatshoofd dat maandag een bezoek bracht aan het getroffen land. Argentinië zal medisch personeel sturen, voedsel en water. Het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties liet weten 30 ton voedsel in Ecuador klaar te hebben staan.

Volgens de Chileense president Michelle Bachelet is de luchtmacht begonnen met het vliegen van voedsel en hulp naar zwaar getroffen gebieden in het midden en zuiden van het land. Bachelet had onder meer gevraagd om veldhospitalen, satelliettelefoons, elektrische generatoren en waterzuiveringssystemen.

Het dodental als gevolg van het natuurgeweld van zaterdag is opgelopen tot zeker 723. Zo'n twee miljoen Chilenen zijn getroffen door de ramp, wat neerkomt op een op de acht inwoners.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.